El teatre, ferramenta per a visualitzar agressions masclistes


Hui dimarts 29 d'octubre hem començat amb la dinàmica que realitzàrem la setmana passada. Aquesta dinàmica mal anomedada “Bombon Pivon” es troba explicada en el post anterior amb més detall.

Des del meu punt de vista és una bona dinàmica, ja que és una forma divertida d'activar a la classe i començar amb força, ja que aquestes sessions comencen a les 8:30 hores del matí i aquesta es troba encara amb son i amb poques ganes de participar.

Tot seguit, hem seguit en les dinàmiques de "calfament", en aquesta última continuàvem en cercle però no hi havia cap persona en mig. Aquesta consistia en passar-nos l'energia a través d'unes directrius molt clares: apuntant el dit cap a baix si és el nombre 2, pegar-nos en el muscle si es el nombre 1 o 6, senyalant amb el nombre 2, etc.

Aquesta dinàmica anava augmentant la dificultat amb rapidesa, per tal  de que cada vegada estigueremes totes més atentes, fins a arribar al punt final per a relaxar-nos, caminant al voltant de l'aula i preparar-nos per a l'última dinàmica, que des de el nostre punt de vista ha sigut el colofó final i la més important del dia.

Aquesta dinàmica final consistia en representar una escena d'assetjament en el metro, a través de la gent voluntària que es prestava a classe. Un ambient desagradable i tens es notava en la classe, després de portar diversos minuts fent la representació i ficar-nos en la pell de públic, d'abusador i víctima.

Xavi, Dani i jo (Michel) vam fer el paper d'abusadors.  Intentàvem transmetre, a través de l'art de la interpretació, intimidació a la víctima. Un rol que va ser molt desagradable per a nosaltres i més encara per a la víctima i la resta de classe.

 Resultat d'imatges per a "assetjament"

Per finalitzar, fèrem un cercle entre totes les persones de classe i arribarem a la conclusió de què totes les dones, o un 99%, han sofrit una agressió masclista en major o menor mesura. Des del nostre punt de vista, nosaltres com a treballadors i treballadores socials ja sabíem que aquests tipus de situacions ocorrien, però dinàmiques com aquestes, en les que es fa ús del teatre, ens fan visualitzar en primera plana les agressions masclistes que sofreixen les dones.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les pràctiques a Lliria - L'acomiadament

'Saltimbanquis': Una proposta d'oci inclusiu

Teatre que educa - "El Principito" a la Colonia Sant Vicent Ferrer